Sekolah ing Sidoarjo Siap Gawe Rapat Ngadhepi Pasuryan

0
140

Sidoarjo, Nawacita – Ahmad Muhdlor Ali, Bupati Sidoarjo wis nerbitake sosialisasi sing ana gandhengane karo idin kanggo sinau pasuryan kanggo sekolah ing Sidoarjo, Rebo wengi (25/8/2021).

“Wiwit wengi pungkasan, kita nyebarake informasi menyang kabeh sekolah, umum utawa swasta, wiwit dina iki kita bisa nganakake rapat langsung,” ujare Muhdlor menyang Media, Kamis (26/8/2021).

Miturut dheweke, kabijakan kasebut ditindakake kanthi sawetara prekara, kayata kapasitas 50% kanggo sekolah dhasar, amarga siswa sekolah dhasar durung diwenehi vaksin Covid -19. Kangge, kanggo SMP sing ngatur program akselerasi, kabijakan kasebut yaiku nganakake rapat langsung.

“Program akselerasi iki ngidini siswa SMP lulus ing rong taun, amarga ngetrapake sistem kredit.

Ana enem SMP ing Sidoarjo, masing-masing duwe rong kelas, ”piterange Muhdlor. Kebijakan rapat adhep-adhepan iki, ujare Muhdlor, adhedhasar Immendagri Nomer 35 taun 2021, uga asil sidang antara Menteri Pendhidhikan lan Budaya lan Dewan Perwakilan Rakyat, yen sekolah-sekolah ing wilayah sing duwe status PPKM 1 – 3 bisa nganakake rapat langsung kanthi pasugatan.

Nanging, Muhdlor uga mrentah marang saben institusi sekolah supaya ndeleng perkembangan lan siyap yen bakal ana edaran liyane kanggo sinau online. “Amarga ana kabijakan saka Presiden supaya siyap ngatasi bensin, lan siyap yen perlu narik rem kapan wae,” jarene.

Salajengipun, Muhdlor ujar, yen ing lapangan kasebut ana wong tuwa sing ora pengin anak-anake sekolah langsung, sekolah bakal nggampangake kelas online.

“Yen bocah ora diidini melu sinau pasuryan, kita ngajak sampeyan ora meksa lan ngajak siswa liyane supaya ora melu sinau tatap muka uga,” pangarep-arep Muhdlor.

Sumber : Suara Surabaya

LEAVE A REPLY